Det virker rimelig flipped..

Flipped Classroom


Som en del af undervisningdag 4. Var opgaven at fremstille en lille video enten med sin mobil/tablet, eller via et screen recorder program på sin computer.

Når man læser om dagens emner, så støder man blandt andet på de forskellige metoder man kan benytte sig af, når man skal udvælge den måde man vil forme sin video på. Formen og indholdet i videoerne vil være formet af de læringsaktiviteter, som videoerne knytter sig til.

Videoen tager form afhængigt af, om den skal introducere et emne, forklare en teori, præsentere dele af en løsning, pirre elevernes nysgerrighed, forklare noget teknisk eller vise et eksemplarisk eksempel.
I bogen - Flipped classroom kom godt i gang - finder man blandt andet en god oversigt og forklaring på nogle af disse videotyper, som indeholder disse:
  • Den oplysende video
  • Den diskuterende video
  • Den introducerende video
  • Den faglige samtalevideo
  • Den fagligt evaluerende video
  • Den instruerende video
  • Den dokumentariske video
Jeg vil ikke gå videre ind i alle disse forskellige videotyper, men istedet fokusere på den videotype som jeg har valgt til dette oplæg.

Den instruerende video

Valget af videotype, var for mig, på den instruerende video.
I den instruerende video skal man holde fokus på at vise de detaljer og handlinger, på hvordan man udfører præcise ting i den rigtig rækkefølge for at opnå et bestemt resultat.

Læser man igen i bogen Flipped classroom kom godt i gang - har de en meget fin oversigt, der også viser en karakteristik af den instruerende video.


De 2 videoer jeg har lavet til dagens indlæg, har fokus på en bestemt hjemmeside, som eleverne i vores daglige undervisning bliver bedt om at bruge. 
Denne hjemmeside er kun en af adskillige andre systemer, eleverne bliver præsenteret for på snedker grundforløb. Og vi oplever derfor at nogle elever ikke altid lige kan huske hvad og hvordan det var de lige skulle bruge dette system.
Dette skulle nu gerne blive væsentlig mere oplyst for dem ved brugen af disse videoer

Jeg vil slutteligt selvfølgelig lige indlejre de 2 videoer der er fremstillet.










Share:
spacer

No comments:

Post a Comment